El transiberià. Viatjant en somnis. Cap I.

La Zina estava esperant a l estació quan un tren arribà i s aturà. Era més gran que els que passaven habitualment per allà, però a més, tenia alguna cosa especial, semblava un tren de luxe. No cal explicar que tota la gent que hi havia a l estació es va apropar i el va enrevoltar per mirar-lo.
A la Zina, però, li agradaven els trens petits, familiars, aquells en els que puges i passes inadvertida. Aquells per la gent normal.
Durant la infància la Zina ja havia pujat a trens de luxe, s havia cultivat aprenent idiomes per Anglaterra, havia viatjat per gairebé totes les capitals d Europa… Normalment acompanyada o guiada pels pares qui li havien ensenyat tot allò que ella sabia.

Ara, però, ja no tenia ganes de luxes. Havia viscut uns anys en que tot al seu voltant havia perdut interés. Feia per els altres sense plantejarse el que necessitava ella mateixa, fins al punt que tots els llibres de les estanteries de casa havien desaparegut, i amb els llibres els somnis també.

Havia estat aquest el motiu per el qual havia anat a l estació, a esperar algun senyal d aventura, de vida i color.

Ella, qui encara no sabia si estava despertant del son, o si estava dins un somni, pensà que aquell tren s havia equivocat de ruta, òbviament. Serà que el Maquinista va una mica gat o ja passeja la ressaca? Serà que el Maquinista està cansat de fer sempre el mateix camí i també cerca noves aventures? O serà que intenta despertar també del son, i vol trobar alguna cosa que l ajudi a fer el camí més agradable?
S acostà per mirar el tren d aprop, i mirant per les finestres va descobrir que per dins no era un tren de luxe habitual.

Estava reformat i semblava el més nou i bell que s hagués construit, però al mirar bé al seu interior, la Zina va poder adonarsen que era un tren d aventures, un tren que havia fet ruta desde 1904, amb històries per contar. Era el tren Transiberià.

Un comentario en “El transiberià. Viatjant en somnis. Cap I.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s