Camina cap als teus somnis

«La consciència és l instint que ens du a jutjar-mos a la llum de les lleis morals». Kant.

Aquí teniu un mapa que m he creat que us pot servir de recurs per prendre consciència sobre el procès de despertar, coneixer-te a tu mateix i caminar cap als teus somnis!

1- Dibuixa 1 camí.

2- A l esquerra la teva zona de comfort.

3- A la dreta els teus objectius i metes.

En el meu cas, llibertat i somnis. Llibertat de pensament i consciència, llibertat per elegir. Somnis són aquells ideals que podrien ser possible, no ens conformem amb el més fàcil, caminem cap als nostres somnis!! Pot ser un ofici ideal que creus impossible, poden ser viatges, pot ser la persona que un dia puguis trobar per seguir recorrent camí… No et conformis, imagina lo més alt, perquè només somiant, els somnis podran fer-se realitat!

4- A baix del camí escriu aquells principis i valors propis de la teva conducta i que han de limitar el teu comportament en el camí.

5- A dalt del camí dibuixa o escriu la teva motivació, a part de la motivació intrínseca del mateix procés d autorealització. 

El procés d autorealització i creixement personal són una motivació en sí, però hi pot haver altres motivacions. Els fills, una mare,…

6- Dins el camí, aquells recursos que t ajudaran a seguir caminant.

Recursos que t ajudaran a seguir caminant i no caure altre cop dins la zona de comfort són:

  • L exercici. Perquè eleva els nivells de serotonina, l hormona relacionada amb episodis depressius; el nivell d endorfines, l hormona del benestar, i redueix el nivell de cortisol, l hormona de l estrés. I perquè ajuda a descansar millor.
  • La meditació. Practicar ioga , mindfullness o qualsevol tipus de meditació ens ajuda a serenar la ment. Amb el silenci hi ha aprenentatge.
  • Els petits plaers. Gaudir de petits plaers et fan el camí més agradable: una posta de sol, caminar damunt l arena, la rialla d un infant o una mossegada de xocolata… poca cosa basta per experimentar-ho.
  • Els conflictes positius. Anar visquent i superant petits conflictes t ajudaran a avançar en el camí. No deixis de qüestionar-te.
  • Les experiències. Tancat a casa sense sortir no farás camí, surt, socialitza’t, relaciona’t, disfruta de les relacions socials, de fer un viatge, d anar a un concert, agafar una feina nova o parlar amb un desconegut… no tenguis por d enfrontar-te a noves situacions!
  • L expressió creativa. I si ets dels que penses que no en tens, explora, no tanquis les portes, potser en alguna cosa gaudiràs: escriure, dibuixar, fer música, ballar, … tot això pot ajudar a exterioritzar tot allò que dus dedins.
  • Bona alimentació. L alimentació repercuteix en l estat d ànim i en la força. Beure cafeina quan estàs nerviós, per exemple, és tirar més llenya al foc. 
  • Contacte amb la natura. La natura equilibra el cos i la ment. Allunya’t de la contaminació!
  • Bons mestres. Cerca bons mestres! Poden ser persones del teu costat, coneguts, autors de llibres, filòsofs, … Si estàs obert trobaras moltes persones que et podran ajudar, escolta-les, però sobetot escolta’t a tu mateix. Ets tu qui tens la darrera paraula!

Un comentario en “Camina cap als teus somnis

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s