DE QUE ESCAPAM QUAN ENS AFERRAM?

Quan esteim en un moment de debilitat tenim la tendència a cercar desesperadament a algú que ens protegeixi, que ens faci sentir més segurs, més forts, més ubicats… que sigui el nostre salvavides!
Perquè la necessitat d aferrar-mos? De què escapam? Escapam, potser, de la por a la soledat? de la por a quedar sols i haver d encarar-nos a les nostres pors, a les nostres debilitats,als nostres traumes, a les nostres ombres?

Quan passa això i ens aferram a algú desesperadament cercant allò que ens falta sorgeix el perill de crear una relació de dependència, o tòxica. Donam a l altra la responsabilitat de salvar-mos. Empram a l altra com a víctima, per obtenir el propi benefici. Empram a l altra com a refugi i no com a company de viatge.

No cerquem relacions de dependència que anularan la nostra llibertat, ens esclavitzaran i ens faran mal a la llarga.
  Passem de que «l amor és per sempre», a que «per sempre no hi ha res. »
Valorem-nos a nosaltres mateixos, afrontem les nostres debilitats però també les nostres fortaleses! I utilitzem les dues coses per fer-mos més forts i lliures.
 És obvi que som éssers socials i necessitam la relació, el contacte, l amor dels altres. Però per mantenir una relació sana hem d elegir, prioritzar, tenir fins i tot necessitat, necessitat sana, però no ansietat. 

Perquè l ansietat, com digué Kierkegart, és el vertigen de la llibertat. No tinguem por a ser lliures. No ens afarrem escapant de nosaltres mateixos!

Com algú em deia no fa molt «has de saber estar sol. Si no estàs bé amb tu mateix no hi estaràs amb els altres». Així, feu per tu, i feu per els altres. 


Aprén a estar sol!
Escolta’t a tu mateix!
Venç les teves pors!
Respecte i amolla!

Allibera’t!
Creu en tu …

i sigues la teva millor versió!

«Evadir problemes que necessites afrontar es evadir la vida que necessites viure» Paulo Coelho.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s