RECITAL A FAVOR DE LA LLIBERTAT

La cultura ens apropa a nosaltres mateixos. La música, el teatre, la dansa, la lectura,… ens permeten entrar dins un món de sensacions i sentiments que a vegades resten oprimits dins l escut que ens hem forjat… La cultura ens obri la ment i ens obri l ànima.

Un any més he assistit al recital de Sant Salvador organitzat per l Obra Cultural Balear i que es celebra cada any durant les festes del meu poble i on cada any podem fer nous descobriments musicals: Manel, Els Amics de les Arts, Blaumut….

Aquest any amb Roba Estesa ha estat una mica diferent, perquè aquest any hi he anat sola. I la meva ubicació ha canviat desde les cadires de davora l escenari a una zona molt més incomode.. a damunt la murada, i des d allà dalt he entès que incomoditat i privilegi poden anar agafats de la mà! Des d allà dalt es pot gaudir, no només de la música sinó també de l entorn inigualable en el que es celebra el recital, de l escenari, del públic entregat, de les murades il•luminades per la llum de la lluna…


Amb taloner Valtonyc, raper condemnat a 3 anys i mig de presó pel contingut de les seves cançons, ha començat el to reivindicatiu i a favor de la llibertat d expressió, que ha seguit amb Roba Estesa.

Roba Estesa. 7 al•lotes de Tarragona, música molt animada, balls i bots, coreografia, constant interacció amb el públic al qui contagien l estat d ànim positiu però també de revolta! Tenen un to de reivindicació cultural, de memòria històrica social i a favor de la dona valenta, lliure i lluitadora….

Les seves reivindicacions m han tocat la fibra i m he adonat que amb 15, 16 anys és "fàcil" ser rebel, senti-se forta, assistir a acampallengües, manifestacions i organitzar actes solidaris, però que amb els anys també és fàcil que la valentia es vagi transformant en por, que els murs acopin les ales de la llibertat i que les ganes de lluitar quedin reemplaçades per la resignació i el desànim en fer d aquest un món millor!

Gran concert i gran missatge: Per la llibertat d expressió i per la llibertat de les dones, per poder ser nosaltres mateixes, perquè poguem ser valentes, lliures i lluitadores! Perquè no deixem mai d intentar-ho! I perquè quedi clar que… NO ÉS NO!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s